dimecres, 18 de maig del 2011

Empanada de tonyina

Hola,
després d'un cap de setmana una mica agitat us deixo aquesta recepta.
Ingredients (surt una senyora empanada, en poden sortir 8 racions maques i generoses):
  • 400 g de farina de blat
  • 1 sobre de llevat sec ( no és llevadura química, eh?). La marca "Maizena" en comercialitza un que va molt bé i també funciona el que venen a l'Aldi en unes capsetes verdes.
  • 200 ml d'aigua calenta ( a uns 35-40ºC)
  • 2-3 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta (postres) de sal
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pebrot verd i un de vermell
  • 3 llaunes de tonyina (de les petites)
  • 2 ous durs
  • 200 g de tomàquet fregit
Elaboració:
  1. Barregeu bé la farina amb el llevat i després afegiu-hi l'aigua i la sal i treballeu-ho fins que quedi una massa compacta.
  2. Poseu-hi dues cullerades d'oli i torneu-ho a treballar.
  3. Deixeu reposar la massa durant 30-45 minuts en un lloc càlid i tapada amb un drap de cuina. Quan hagi doblat el seu volum, feu-ne dues porcions (una ha de ser una mica més gran que l'altra). Les estireu amb el corró fins que quedi un gruix de 0.5 cm més o menys i les talleu en forma de quadrat o rectangle (o de la forma que més ràbia us faci). La part més gran la podeu fer servir com a base i la petita com a tapa.
  4. Mentre deixeu que fermenti la massa, podeu anar fent el farcit. Primer s'ha de coure la ceba (tallada per la meitat i després a rodanxes i com més cuiteta millor) i després els pebrots tallats a tires primes. Després ja es pot treure del foc i s'hi pot afegir la tonyina ben escorreguda, els ous tallats a dauets i el tomàquet fregit. Rectificar de sal.
  5. Per muntar l'empanada, poseu la base en una safata de forn coberta amb paper de forn, escampeu-hi el farcit per sobre. Tingueu cura de deixar un centímetre a les vores de la base lliure de farcit. Pinzelleu amb aigua o amb ou batut aquesta vora i poseu la tapa sobre el farcit. Pressioneu lleugerament les vores de la tapa contra les de la base amb una forquilla per segellar bé l'empanada. També podeu fer-hi un "repulgue" que diuen els argentins i que consisteix en pessigar la massa amb els dits i girar-la. Com que explicat crec que no queda massa clar, podeu consultar aquest link que ho explica la mar de bé (  http://www.youtube.com/watch?v=lCoX-o5shCk). Una altra opció seria replegar les vores sobre si mateixes i pressionar lleugerament.
  6. Pinteu la tapa amb ou batut.
  7. Ara ja es pot posar al forn a 180-200 ºC durant 30 minuts a una alçada mitjana-baixa.
  8. Deixeu-la refredar durant uns 15 minuts abans de servir encara que, personalment, m'agrada més feta d'un dia per l'altre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada