divendres, 27 de maig del 2011

Quiche de verduretes

Bona nit,

us passo aquesta recepta quasi en directe. A mida que la vaig fent, vaig escrivint l'entrada!
Ingredients (surt una quiche de 6-8 racions):

  • Pasta brisa:
    • 150 g de farina integral de blat
    • 75 g de mantega
    • 3 cullerades soperes d'aigua freda
    • 1 culleradeta de cafè de sal
  • Farcit:
    • 2 cebes de Figueres mitjanes
    • 1 porro mitjà
    • 300 g de xampinyons
    • 3 ous
    • 200 ml de nata líquida per cuinar
    • 100 g formatge Emmental ratllat
    • sal
    • oli
Elaboració:
  1. Pasta brisa:
    1. Poseu en un bol la farina, la mantega a punt de pomada, l'aigua i la sal. Treballeu-ho fins que quedi una massa que es desenganxi de les parets del bol. Aquesta pasta és molt ràpida de fer, amb 2 minuts ja està llesta.
    2. Poseu la bola de massa embolicada amb paper film durant 30 minuts a la nevera.
    3. Després, tireu farina a la superfície on treballareu i estireu la massa amb un corró.
    4. Cobriu un motlle baix amb la massa i punxeu-la amb una forquilla.
    5. Després, tapeu la massa amb un paper sulfuritzat i poseu un grapat de cigrons secs per sobre per fer de pes i que la massa no pugi. Coeu-la al forn preescalfat a 200ºC durant 15 minuts.
  1. Farcit:
    1. El podeu preparar quan reposi la massa a la nevera.
    2. Talleu la ceba i el porro ben finets i poseu-los a coure en una paella amb una mica d'oli.
    3. Quan estiguin tovets, apugeu el foc i feu que es torrin una mica. 
    4. Lamineu els xampinyons i afegiu-los-hi.
    5. Corregiu de sal.
    6. En un bol bateu els ous amb la nata i una mica de sal i pebre. Afegiu-hi el formatge i les verduretes.
    7. Un cop hagueu tret la massa del forn, retireu els cigrons i el paper sulfuritzat i farciu la massa amb la barreja anterior.
    8. Deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més a la mateixa temperatura o fins que el farcit hagi quallat i estigui dauradet.
Llestos!!! Aquesta serà una part del sopar per veure el partit de demà! Força Barça!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada