dissabte, 6 d’agost del 2011

Coca de xampinyons i ceba

Ingredients:

  • 250 de preparat per fer massa de pizza (de venda a qualsevol supermercat). Si no en teniu, arribareu al mateix resultat amb 250 g de farina de blat i llevat de forner (no us en puc dir la quantitat perquè depèn del fabricant!!!).
  • 125 ml d'aigua tèbia
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes d'orenga
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 300 g de xampinyons tallats a làmines primes
  • 2 cebes de Figueres petites tallades a làmines primes
  • 4 talls de formatge Edam
Elaboració:
    1. Barregeu el preparat per massa de pizza (o la farina amb el llevat) amb l'aigua, la sal i l'orenga fins que quedi una massa compacta.
    2. Afegiu-hi l'oli i torneu a amassar. Deixeu que la massa fermenti en un lloc càlid i tapada amb un drap de cotó ben net fins que dobli el seu volum.
    3. Estireu la massa en forma de rectangle fins que quedi amb el gruix que més us agradi. Jo sempre la deixo de 0,5cm aprox. Guardeu-ne una boleta de la mida d'una pilota de ping-pong (quin símil, eh????).
    4. Amb la piloteta de massa, feu "xurrets" com aquells de plastilina que féiem al "col·le" més o menys d'1,5cm de diàmetre.
    5. Enganxeu els "xurrets" a les vores de la massa pressionant amb els dits. Faig això per evitar que surti el suc que treuen els xampinyons i les cebes durant la cocció.
    6. Forreu la massa amb els talls de formatge Edam.
    7. Per sobre del formatge, aneu alternant una fila de xampinyons i una altra de ceba fins a cobrir tota la base.
    8. Escalfeu el forn a 220ºC i coeu la coca durant 15-20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada