dissabte, 20 d’agost del 2011

Maqui Suixi

Bona tarda, 
sí, ho heu vist bé. He escrit Maqui Suixi per què no són ben bé uns maquis com déu mana (no com en Massana, eh? Broma només apta pels fans de Brams...). Són uns rotllets d'arròs embolicats amb algues Nori que, de fet, és l'únic producte japonès que porten...
Va, som-hi!
M'haureu de perdonar, volia fer un pas a pas però em vaig liar a fer-los i me'n vaig oblidar. Com que no trigaré gaire a tornar-ne a fer (li vaig prometre a la suegri) ja penjaré les fotos llavors...

Ingredients:

  • 4 tassetes de cafè d'arròs rodó cru (en teoria hi ha un arròs especial per fer sushi però jo no en tenia XD!)
  • 5 fulles d'algues Nori torrades
  • 100 g de salmó fumat
  • 1 grapat de gambetes cuites i pelades
  • maionesa
  • mitja ceba
  • 1 llauna de tonyina petita
  • mitja pastanaga ratllada
  • 1 ou
  • oli d'oliva, sal i vinagre agredolç (en teoria s'hauria de fer amb vinagre d'arròs...)
  • salsa de soja i wasabi per acompanyar
  • 1 esterilla de bambú per ajudar a fer els rotllets
Elaboració:
  1. Poseu l'arròs cru en un colador xinès i renteu-lo sota l'aixeta fins que l'aigua surti clara. Així eliminarem una mica el midó.
  2. Bulliu-lo a foc baix fins que estigui ben cuit. Escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
  3. Mentrestant podeu anar preparant els diversos farcits:
    1. Tonyina i ceba: piqueu la ceba ben petita i afegiu-li la tonyina ben escorreguda.
    2. Gambetes i maionesa: talleu les gambes a trossets ben petits i afegiu-hi una culleradeta de maionesa amb un "pensament" de wasabi.
    3. Truita: feu una truita a la francesa ben cuita. 
    4. Salmó fumat: talleu el salmó a tires ben fines.
    5. Mix: tonyina, ceba, salmó i pastanaga.
  4. Un cop l'arròs estigui fred, afegiu-li dues cullerades soperes de vinagre agredolç blanc i remeneu-ho bé.
  5. Poseu una làmina d'alga Nori sobre l'esterilla de bambú i poseu-hi 4 cullerades plenes d'arròs cuit. Escampeu-les fins que ocupin quasi la meitat de l'extensió de la làmina.
  6. Poseu el farcit sobre l'arròs. És important que només en poseu una tira d'un dit d'ample al llarg de l'arròs per tal que el maqui us quedi bé.
  7. Aneu fent el rotllet amb l'ajuda de l'esterilla i pressionant bé per tal que l'arròs quedi ben "premsat".
  8. Amb un ganivet de fulla llisa i ben esmolat aneu tallant rodanxes d'uns 3 cm més o menys de cada rotllet. Recomano aquest tipus de ganivet per no trencar la rodanxa!!!
  9. Serviu-ho acompanyat de salsa de soja, wasabi i gingebre marinat.
Apa, ja està! Com heu vist, de japonès, en tenen ben poc aquests rotllets.


Uix, ara me n'he adonat que la foto no ha quedat massa bé. Us prometo que tenien més bona pinta que a la foto...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada