divendres, 3 de febrer del 2012

Lassanya de pasta filo amb salmó i escalivada

Bon vespre, 
fins ara no havia treballat mai amb pasta filo. El motiu principal era que per aquí no en trobava. Però un dia passejant pel Carrefour en vaig trobar (i molt bé de preu!) i la vaig comprar sense pensar-m'ho dues vegades encara que no tenia massa clar com s'havia de cuinar i amb què la combinaria. 
Al cap d'uns dies vaig recordar que en un programa del 33 (La meva cuina grega, molt recomanable!!!) havia vist més o menys com es preparava.
Recomanacions: 

  • treure el paquet de pasta filo de la nevera una hora abans de fer-lo servir.
  • obrir-lo JUST en el moment de muntar el pastís, un cop ja tingueu el farcit llest. La pasta filo s'asseca de seguida i llavors és molt fàcil que s'acabi trencant.

I aquí teniu el resultat.

Ingredients:

  • 1 paquet de pasta filo (són unes 10-12 làmines)
  • oli d'oliva verge extra
  • pebrot vermell escalivat
  • pebrot verd escalivat
  • albergínia escalivada
  • 2-3 talls de salmó fresc. Jo el vaig marinar amb salsa de soja, suc de llimona i gingebre fresc una mitja horeta abans de fer-lo servir.
  • sal
  • pebre negre
Elaboració:
  1. Si heu marinat el salmó, s'ha d'escórrer bé. Després passeu-lo uns minuts per la planxa. No cal que es cogui del tot perquè després anirà al forn.
  2. Talleu el salmó ben petit i reserveu-lo.
  3. L'escalivada també recomano que s'escorri bé. Si el farcit és massa humit pot arruinar la gràcia de la pasta filo. Després amaniu-la al gust amb sal, pebre i oli.
  4. Unteu amb oli el fons d'un motlle alt (com a orientació, jo faig servir el mateix que per fer la lassanya).
  5. Obriu el paquet de pasta filo i separeu-ne 3-4 làmines i amb elles forreu el fons del motlle. S'han de posar una sobre l'altra ja que la idea és que la textura del pastís quedi com una pasta de full, més o menys. També s'han de forrar els laterals del motlle.
  6. Sobre aquesta capa, escampeu el salmó esmicolat.
  7. Ara torneu a posar una capa de pasta filo de 3-4 làmines.
  8. Sobre l'anterior, disposeu l'escalivada i per acabar, feu una última capa de 3-4 làmines de pasta filo.
  9. Tanqueu el pastís, és a dir, ajunteu els laterals de les làmines i enrotlleu-los sobre si mateixos com si féssiu una empanada.
  10. Pinzelleu amb una miqueta d'oli la superfície del pastís.
  11. Coeu-lo al forn preescalfat durant 15-20 minuts a 220ºC.
A nosaltres ens va agradar molt com va quedar. La textura era molt similar a la de la pasta de full però no era tant greixosa.

P.D. espero haver-me explicat bé ... però si teniu cap pregunta: betcuinetes@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada