divendres, 25 de maig del 2012

Crema de mascarpone amb reducció i caramel cruixent de Forvm Chardonnay


Hola!
Aquestes van ser les postres del dia de la mare d'enguany. 

Ingredients (4-6 persones):

  • 400 g de mascarpone 
  • 250 g de quark
  • 250 ml de Forvm Chardonnay (no sé si ho havia posat en alguna altra recepta però el Forvm Chardonnay és vinagre agredolç)
  • 6 cullerades de sucre
  • 50 g de crocant d'ametlla
Elaboració:
  1. Reducció de Forvm/vinagre: bulliu el vinagre a foc molt baix fins que es redueixi a la meitat el volum inicial que hi havíeu posat. Veureu que mentre va bullint es va espessint. Si feu la reducció amb Forvm no cal que hi afegiu sucre perquè aquest vinagre ja és agredolç (porta una miqueta de most) i caramel·litza força ràpid. Si ho feu amb un vinagre "normal" assegureu-vos que sigui de qualitat i afegiu-hi un parell de cullerades de sucre abans de posar-lo a bullir.
  2. De la reducció que us quedi, reserveu-ne 2/3 parts (serà la reducció que decorarà el plat).
  3. Amb la resta de reducció es farà el caramel.
    1. Torneu a posar aquesta reducció en un cassó i afegiu-hi 2 de les 6 cullerades de sucre. 
    2. Remeneu-bé i deixeu que arribi al punt de caramel.
    3. Afegiu-hi el crocant d'ametlla, remeneu i apagueu el foc de seguida.
    4. Exteneu aquest caramel en una superfície freda i antiadherent tot procurant que quedi d'un gruix de 2-3 mm.
    5. Un cop tingueu el caramel fred, trenqueu-lo a trossos amb les mans o un ganivet ben esmolat i guardeu-lo en un lloc BEN SEC perquè no s'humitegi i quedi cruixent.
  4. Crema de mascarpone:
    1. Poseu en un bol el mascarpone, el quark i les 4 cullerades de sucre que quedaven i bateu-ho amb les varilles perquè agafi una mica d'aire i quedi més esponjós.
  5. Muntatge del plat:
    1. Poseu en un bol una mica de la crema de mascarpone i uns trossets del caramel.
    2. Podeu servir la reducció en una salsera i que cada comensal se'n posi la quantitat que vulgui.

Disculpeu per la foto... està feta depressa i corrents...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada