dimecres, 19 de desembre del 2012

Arbre de Nadal de galeta

La idea d'aquest arbre la vaig treure un dia navegant per internet (ara no recordo la pàgina...). I l'altre dia, quan estava pensant com fer les galetes de Nadal d'aquest any, vaig recordar que pel nostre aniversari, l'Alba i el Jaume ens van regalar uns tallapastes en forma d'estrella i de diverses mides que anirien la mar de bé per fer aquest arbret.
I aquí teniu el resultat.

Ingredients:

  • massa de les galetes de Nadal (recepta aquí)
  • fondant de color verd
  • fondant de color blanc
  • perletes de sucre
  • nonpareils blancs (són perletes més petites)
  • purpurina comestible
  • llet condensada
  • Maizena
  • aigua
  • vodka, tequila, ginebra (opcionals)
Materials:
  • tallapastes en forma d'estrella i de mides diferents. Si no en teniu, podeu dibuixar estrelles en un paper i retallar-les i fer-les servir de guia per tallar les galetes.
  • 1 broqueta 
  • pinzells
  • corró
Elaboració:
  1. Feu la massa seguint la recepta. Heu de fer un forat al centre de cada galeta abans de coure-les per poder-hi passar una broqueta per tal que l'arbre sigui més estable. 
  2. Mides: jo tenia 5 tallapastes d'estrella i vaig fer dues galetes de cada mida, excepte de la més petita que en vaig fer 3 (dues per fer d'arbre i una per fer d'estrella al capdamunt de l'arbre. En aquesta última, el forat li vaig fer en un lateral.
  3. Coeu les galetes i un cop s'hagin refredat ja les podeu decorar.
  4. Per muntar aquest arbre podeu seguir aquests passos
    1. Poseu una gota de llet condensada sobre cada galeta i escampeu-la. Això ens servirà de "cola" perquè el fondant quedi ben fixat sobre la galeta.
    2. Agafeu una petita porció de fondant verd i amasseu-la per donar-li temperatura i flexibilitat. Després estireu-la amb el corró (podeu fer servir Maizena per tal que el fondant no se us enganxi al taulell) i talleu estrelles amb els mateixos tallapastes que heu fet servir per les galetes. Necessitareu tantes estrelles com galetes tingueu excepte per la galeta que fa d'estrella.
    3. Agafeu una petita porció de fondant blanc, treballeu-la, estireu-la i talleu dues estrelles de la mida més petita.
    4. Ara només es tracta d'anar posant l'estrella de fondant sobre l'estrella de galeta i de fer el forat al fondant perquè després es pugui passar la broqueta. Pressioneu suaument perquè l'estrella de fondant s'enganxi amb la llet condensada.
    5. Amb un pinzell aneu escampant la purpurina comestible per sobre el fondant. Aquí només hi hem de donar una lleugera brillantor. Si voleu que la brillantor sigui més intensa podeu dissoldre la purpurina en qualsevol licor blanc (vodka, tequila, ginebra, etc) i pintar les estrelles amb aquesta barreja.
    6. Muntatge de l'arbre:
      1. Agafeu una estrella de la mida més gran i passeu-hi la broqueta pel mig. Poseu l'estrella sobre la taula i aneu fent passar les altres estrelles per la broqueta en ordre de mida decreixent i girant-les una mica per tal que les puntes quedin intercalades.
      2. Per enganxar les estrelles entre si podeu fer servir llet condensada també.
      3. Per la galeta que fa d'estrella: enganxeu una estrella de fondant blanc a cada cara de la galeta, pinteu la galeta amb una mica d'aigua i arrebosseu-la amb els nonpareils blancs.
      4. Quan tingueu l'arbre muntat, talleu la broqueta un cm per sobre i encaixeu la galeta que fa d'estrella a la punta de la broqueta.
      5. Decoració: podeu posar perletes de sucre a cada punta de l'arbre. Les podeu enganxar mullant una mica el fondant amb aigua i col·locant la perleta amb unes pinces.
    7. Em sembla que he trigat més escrivint com fer l'arbre que fent-lo!!!!! Pot espantar una mica la llargada del text però creieu-me que és molt fàcil de fer!!!!
  5. El resultat final és aquest:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada