Aquí teniu la recepta del segon plat del dinar de Nadal d'enguay. Volia fer un plat lleuger perquè després d'un aperitiu complet i una crema de gambes havia de quedar un raconet pels torrons i les neules. A veure si us agrada!
Ingredients (per 6 persones):
- 6 lloms de salmó frescos ben nets d'espines (jo sempre els repasso i amb unes pinces trec les que hagin pogut quedar).
- 6 làmines de pasta filo
- 2 carbassons macos
- 1 ceba
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 1 manat dalls tendres
- 4 pastanagues
- el suc de 4 taronges
- 2 cullerades de Maizena
- oli d'oliva
- sal
- pebre negra
- 50 g de mantega fosa
Elaboració:
- Passeu els lloms de salmó per la planxa ben calenta fins que quedin torradets per fora però crus per dins.
- Treieu la pell i torneu a mirar que no hagi quedat alguna espina punyetera amagada. Salpebreu-los i reserveu.
- Poseu a "potxar" la ceba tallada a làmines primes. Quan estigui transparent, afegiu-hi les pastanagues pelades i tallades a làmines primes (jo les vaig fer amb el pelador de verdures).
- Quan la pastanaga comenci a estovar-se afegiu-hi els espàrrecs i els alls tendres tallats a trossos de 2 cm aproximadament. Al cap d'un parell de minuts afegiu-hi els carbassons a làmines primes (també les vaig fer amb el pelador de verdures). Remeneu i deixeu coure uns dos minuts més. Rectifiqueu de sal i pebre.
- Poseu a escalfar el suc de taronja i quan comenci a bullir,a fegiu-hi la maizena desfeta en un mig got d'aigua freda. Afegiu-hi una culleradeta de sal i deixeu que torni a arrencar el bull i que s'espesseixi. Reserveu.
- Emboliqueu cada llom de salmó amb una làmina de pasta filo tot formant un rotllet. Pinteu els rotllets amb la mantega fosa i enforneu-los durant uns 10 minuts al forn preescalfat a 200ºC o fins que estiguin daurats.
- Serviu els rotllets de salmó i pasta filo acompanyats de la barreja de verdures i de la salsa de taronja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada